Thuis - Weblog arrow Reisverhalen
Reisverhalen
Compostela (20 mei tem 4 juli 2015) Afdrukken

Hieronder vind je de teksten terug die ik de voorbije weken net voor en tijdens mijn wandeltocht naar Compostela schreef. Foto's zijn te zien op mijn facebookpagina.

 

Lees meer...
 
Nieuw-Zeeland (nov 2010 - febr 2011) Afdrukken

ImageIn november liet ik weten er gedurende een kleine drie maanden volledig tussenuit te zijn. Vooraleer een nieuwe job te zoeken heb ik een reeds lang gekoesterde reisdroom vervuld: Nieuw-Zeeland! Haast op reis is immers nergens goed voor en gedurende twaalf weken heb ik enkel het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland doorkruist. Voor het Noordereiland zal ik ooit nog eens terugkomen. Het Zuidereiland is betoverend mooi, gekenmerkt door zoveel verschillende landschappen. Heerlijk om met de rugzak rond te reizen, je tijd te nemen in de verschillende natuurparken. Om het thuisfront op de hoogte te houden heb ik om de twee weken mijn reisverhaal en foto’s gepost op facebook. Hieronder mijn reisverhaal; hopelijk mag het voor anderen een bron van inspiratie bieden als zij zich ook ‘down under’ onderdompelen.

(Enkele uren na het posten van dit verslag werd Christchurch opgeschrikt door een hevige aardbeving. Mijn medeleven en gedachten zijn bij de slachtoffers van deze natuurramp.)

Lees meer...
 
Australiƫ, een maand ondersteboven (aug-sept 2009) Afdrukken

De (tot nu toe) mooiste reis van je leven maken, hoe begin je daaraan? Voor ons was het vrij eenvoudig. Vliegtuigticketten, 1ste overnachting en huurwagen vastleggen. Fotogerief en 2 gidsen meenemen en vertrekken. Op voorhand hadden we wel uitgemaakt slechts 1 stukje van dit reusachtige land te bezoeken. Reisverhalen van anderen toonden aan dat je nauwelijks een streek leert kennen als je op 30 dagen tijd het ganse Australische continent doorkruist. En binnenvluchten reserveren zagen we niet zitten, je zit reeds heen en terug 3 volle dagen in het vliegtuig.

ImageWe vertrokken op 16 augustus - hartje winter down under – dus het zuiden van Australië mochten we al schrappen. Queensland (Noordoost Australië) leek ons een goede bestemming. Aankomen in Brisbane en met de auto steeds richting noorden rijden om vervolgens in Cairns de vlieger terug op te stappen.

Lees meer...
 
Op zee! (zomer 1989) Afdrukken
Geef ons planken voor een vlot
hijs de lakens in de top,
wij gaan varen.
 
Zeg vaarwel aan je bestaan,
op ons wacht de oceaan,
laat ons varen.
Lees meer...