Thuis - Weblog
N-VA Beveren voorstander van een internetpagina “wegenwerken Beveren” Afdrukken
woensdag 18 april 2012

ImageIn drie verschillende deelgemeenten worden we momenteel geconfronteerd met grote wegenwerken. Zulke werken zorgen voor een moeilijke bereikbaarheid. Omwille van een slechte communicatie worden de problemen nog verergerd. Het gebrek aan goede informatie zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties en plaatselijke opstoppingen. Bij de middenstanders leidt het tot heel wat wrevel. Een betere communicatie en informatie zou een deel van de problemen kunnen wegnemen.

Vorige week heeft men in Melsele in de zone van de nieuwe gevangenis de omleidingsweg (omwille van de werken op de Krijgsbaan) richting Melsele afgesloten, echter zonder de signalisatie aan te passen. Van Kruibeke naar Melsele volgden de wagens de omleidingspijlen doorheen de zone Schaarbeek om dan vast te rijden op de werken aan de gevangenis. De signalisatie werd pas na een aantal dagen aangepast. Een alternatief is er nauwelijks of toch niet duidelijk aangegeven of bekend gemaakt, met het gevolg dat een deel van het verkeer afkomstig van de E17 het eenrichtingsstatuut van de Fortstraat negeert.

Dezelfde problemen ook in Haasdonk waar de omleidingswegen onvoldoende werden aangegeven wat voor de nodige problemen zorgde voor bestuurders die de toestand ter plaatse niet kennen.

Duidelijk schort er iets in de communicatie tussen het Gewest, de aannemers, bouwheren en de gemeente. Een internetpagina “wegenwerken Beveren” met een minimum aan duidelijke informatie zou een goede oplossing zijn. Via zulke pagina kan men op voorhand zijn reis plannen. Ook de bereikbaarheid van middenstanders kan men er in detail op weergeven.

De gemeente Zwijndrecht heeft een internetpagina wegenwerken. Op de internetpagina van de gemeente Beveren verwijst men naar het initiatief van de gemeente Zwijndrecht (http://www.beveren.be/product/91/default.aspx?_vs=0_N&id=5866), men had het beter zelf voorzien.

N-VA stelt voor dat zulk initiatief door de gemeente Beveren wordt voorzien, wegenwerken zullen er immers altijd blijven. Men zal hiermee snel op de bal kunnen spelen zodat problemen vermeden worden. Belangrijk is ook de mogelijk te voorzien van een reactiemodule waarmee bestuurders en inwoners onmiddellijk problemen kunnen melden.

We leggen ons voorstel volgende week voor aan de gemeenteraad.

Bruno Stevenheydens

N-VA gemeenteraadslid

 
< Vorige   Volgende >