Thuis - Weblog
De inhoud en niets anders dan de inhoud … Afdrukken
zondag 29 juli 2012

Begin deze en de ganse vorige week was ik er eventjes tussenuit. Slechts enkele honderden kilometers ver, maar ver genoeg om de gsm stil te houden en van een korte vakantie te genieten.  De mediastorm over de ex-VB’ers die ondertussen actief zijn geworden bij N-VA heb ik de voorbije dagen in oude krantenberichten kunnen nalezen. Blijkbaar heeft mijn engagement bij N-VA dat ondertussen toch al meer dan 1 jaar oud is voor bepaalde media meer nieuwswaarde dan bij mijn toetreding. De verkiezingen zijn in aantocht, nietwaar.

Bij mijn toetreding richtte men zich op de feiten. Nu was het de perceptie die overheerste. In die perceptie werd het groepje ex-VB'ers als een gezamenlijk clubje afgeschilderd dat de N-VA van binnenuit zou veranderen. Bijzonder vreemd aangezien ik zowat ¾ van dat zogenaamde groepje nooit persoonlijk heb gekend. Erger nog is te moeten vaststellen dat ik in de hele mediastorm telkens werd aangevoerd omwille van mijn EX-zijn en niet omwille van mijn inhoudelijke overtuiging. Enkele jaren geleden werd ik omschreven als een zogenaamde hervormer, een gematigde…. en nu zou ik plots met zogenaamd extreme ideeën de N-VA een rechtser profiel willen bezorgen. Bijzonder vermoeiende argumentatie! Het toppunt van de meest giftige commentaar mochten we in de column van Hugo Camps in De Morgen lezen. We begrijpen het wel, Camps doopt zijn pen in vitriool om het zijn eigen lezerspubliek voldoende naar de zin te maken. Hij schrijft wat zij graag horen. Je zou hem zowat de FDW van De Morgen kunnen noemen, provocerend taalgebruik om vuil genoeg over te komen voor het select gezelschap dat daarvan houdt. Opbouwend is het allerminst, maar wat kan hem dat schelen. Aan Patrick Dewael had Camps alvast een bondgenoot. Al slaagde deze laatste er niet in om een tekst op mijn internetpagina correct te citeren. Verdraaiingen, valse verdachtmakingen, niet nieuw, maar o zo goedkoop en makkelijk..

De ganse mediastorm heeft haar tol geëist. Nog maar eens…

Op dit ogenblik zijn we in Beveren volop met de voorbereiding bezig om in oktober het verschil te maken. Op een jaar tijd werd veel werk verricht. Een evenwichtige lijst met heel wat ervaren en gemotiveerde kandidaten die het verschil zullen maken. En met een sterk inhoudelijk lokaal verhaal om in heel wat dossiers een positieve verandering te brengen. Ben benieuwd wat sommigen nog uit hun mouw gaan schudden. Hoewel het de volgende keer wat ons betreft over de inhoud mag gaan. De inhoud en niets anders.

Bruno Stevenheydens

Onderstaande tekst van 25 februari (Over witte, zwarte en andere konijnen.. )  blijft actueel. Ik benoem andere politici niet op hun kleur, maar wel op hun inzet en wil tot samenwerken.

http://www.brunostevenheydens.org/index.php?option=com_content&task=view&id=922&Itemid=1

 

 
< Vorige   Volgende >