Thuis - Weblog
College Beveren steunt petitie voor het behoud van Ouden Doel en Rapenburg Afdrukken
maandag 04 maart 2013
ImageMaandagmorgen overhandigden een aantal inwoners van Ouden Doel en Rapenburg een petitie aan de  kersverse gouverneur van Oost-Vlaanderen, Jan Briers, in Gent, waarin gepleit wordt voor het behoud van beide gehuchten. Het college van de gemeente Beveren steunt – geheel in overeenstemming met het coalitieakkoord - deze actie.
 
De afgelopen weken zijn er vanuit de Beverse meerderheidspartijen CD&V en N-VA de nodige contacten gelegd om nog wijzigingen te bekomen voor het GRUP Afbakening Haven van Antwerpen. Contacten met AWZ (Administratie Waterwegen & Zeekanaal) maken bovendien duidelijk dat er geen noodzaak is om een nieuwe Sigmadijk aan te leggen rond de gehuchten en dat zelfs binnen de krijtlijnen van het huidige GRUP de gehuchten behouden kunnen blijven.

Het college betreurt uitdrukkelijk het interview dat het procesteam GRUP gaf aan het Het Laatste Nieuws van donderdag 28 februari, en waarbij  de indruk werd gegeven alsof alles reeds is beslist. Daarbij wordt volledig voorbijgegaan aan het feit dat de procedure nog lopende is, en dat het niet het procesteam is maar de Vlaamse Regering die beslist welke vorm het GRUP uiteindelijk krijgt. Het college stelt zich bij deze uitdrukkelijk de vraag naar de verantwoordelijkheid voor de uitspraken van het driekoppig team.
 

Marc Van de Vijver                              Bruno Stevenheydens                            Jan Noppe
burgemeester                                     1e schepen                                          gemeentesecretaris
                                                                         

 
< Vorige   Volgende >