Thuis - Weblog
reactie op beslissing regering in lopende zaken over Doel en het GRUP Afdrukken
zaterdag 14 juni 2014
 
 
Wat een onfatsoenlijke beslissing van een regering in lopende zaken.... Het doet me spontaan denken aan wat Redbone 41 jaar geleden zong: “They made us many promises but always broke their word.” Voor de rest onvergelijkbaar natuurlijk, maar de opeenvolgende regeringen die zich met Doel bemoeiden, maakten telkens andere beloften en verziekten het dossier verder. Het had wijs geweest als de regering in lopende zaken 

dit dossier had overgelaten aan het nieuw verkozen Vlaams parlement. De afgelopen 3 jaar zijn er meer dan voldoende voorzetten geweest van de lokale besturen, actiegroepen, landbouworganisaties, plaatselijke partijafdelingen, ... tot bijsturing en een evenwichtig alternatief. Het havenbedrijf volhardt in de dwaasheid en het is zo fout dat een regering in lopende zaken dit nog behandelt. Een volledige herbestudering had verstandiger geweest ipv de opgestapelde foute beslissingen van de voorbije 15 jaar nog wat aan te dikken. Wie het dossier kent en het dagelijkse mobiliteitsinfarct rond Antwerpen en in het Waasland ondergaat weet veel beter dan de drogreden “algemeen belang” te slikken. ... Succes aan de Doelse mohikanen!


“Als het uit de mode is om oprecht te zijn, dan pas zijn we verloren.”

Bruno Stevenheydens, gefrustreerd langs de kant in blessuretijd;-)

 

(De voorbije maanden heb ik me tijdens mijn ziekteverlof onthouden van tussenkomsten en artikels, al genoeg schoonmoeders in de politiek. Deze beslissing van de VR vond ik te onfatsoenlijk om er niet op te reageren.)

 
< Vorige   Volgende >