Thuis - Weblog
Compostela (20 mei tem 4 juli 2015)
donderdag 23 juli 2015

Hieronder vind je de teksten terug die ik de voorbije weken net voor en tijdens mijn wandeltocht naar Compostela schreef. Foto's zijn te zien op mijn facebookpagina.

 

Lees meer...
 
MLSO stelt einde aan overeenkomst met huurders/landbouwers Doel-centrum
woensdag 27 april 2016

College Beveren verdedigt standpunten bestuursakkoord niet

Op de gemeenteraad van gisterenavond interpelleerde ik het college over de recente overheidsopdracht van de MLSO om een aannemer te zoeken voor de afbraak van zowel leegstaande als nog bewoonde woningen en de herhaaldelijke beslissingen van de Raad van Bestuur van de MLSO om alle overeenkomsten met huurders en landbouwers in en rond Doel-centrum (deelgebied Z3) tegen 31 oktober dit jaar te beëindigen.

Duidelijke antwoorden kwamen er niet. De overheidsopdracht werd afgedaan als een vanzelfsprekendheid, maar waarom bewoonde huizen en hoeves inbegrepen werden kwam geen antwoord.

Eveneens werd duidelijk dat de vertegenwoordigers van de gemeente in de MLSO de standpunten omtrent bewoning in Doel uit het bestuursakooord 2013-2018 niet hebben verdedigd. Ook op mijn voorstel aan het college om net als in 2013 de MLSO te verzoeken de bewoning zo lang als mogelijk te behouden werd niet ingegaan.

Lees meer...
 
Beslissing stopzetting Veer Doel - Lillo zonder cijfermateriaal
vrijdag 19 februari 2016

De afbouw en stopzetting van de populaire veerdienst tussen Doel en Lillo gebeurt met een verwarrende communicatie zonder dat de informatie omtrent dat veiligheidsprobleem voorhanden is.

‘Als er reeds een veiligheidsprobleem is met een veerdienst die enkel overdag tijdens de lente- en zomerweekenden de Schelde overvaart, dan vermoed ik dat het veiligheidsprobleem met kruisende schepen aan het huidige Deurganckdok en het door het Havenbedrijf en Vlaamse regering gewenste Saeftingedok nog groter zal zijn.’

Zeker voor het toerisme in beide dorpen, de vele fietsers en wandelaars en voor de aanwezige horeca is het stopzetten van de veerdienst bijzonder te betreuren.  Eveneens is er geen duidelijkheid of men op bijzondere dagen zoals de Scheldewijding, Boekendorp Lillo, … nog zal overzetten zoals men momenteel laat blijken en op welke wijze dat zal gebeuren. De herstelling van de veerdienst naar Fort Liefkenshoek (ten vroegste tegen 2018) is positief, beter was dat men net zoals 20 jaar geleden de veerdienst tussen Fort Liefkenshoek – Lillo – Doel zou opwaarderen.

Hieronder het persbericht, komende dinsdag kaart ik dit aan op de gemeenteraad.

 

Lees meer...
 
Cijfers 2015 veerdienst Doel - Lillo bewijzen populariteit veer
dinsdag 15 december 2015

Behoud veer voor 2016 onzeker – informatie drukker scheepvaartverkeer ontbreekt

Dit jaar werd de dienstregeling van de veerdienst tussen Doel en Lillo verminderd zodat het veer nog slechts op 29 dagen kon gebruikt worden. In 2014 waren dat nog 59 dagen, in 2013 65. Dit jaar werd er enkel op zon- en feestdagen gevaren van Pasen tot en met de laatste zondag van augustus. De cijfers bewijzen dat het veer nog steeds bijzonder populair is. In totaal waren er 26760 gebruikers. Gemiddeld zijn dat er 923 per gevaren dag, het hoogste aantal van de afgelopen vijf jaar. Enkele jaren geleden waren de cijfers nog per gevaren dag beschikbaar waaruit bleek dat op zonnige dagen en tijdens de Scheldewijding duizenden mensen gebruik maken van het veer.

Lees meer...
 
Open brief aan Bart De Wever over een 'sluis zonder naam' en het 'Waasland zonder inspraak'
dinsdag 08 december 2015

burgemeester, federaal parlementslid, partijvoorzitter,

De wedstrijd van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen om een nieuwe naam te bedenken voor de Deurganckdoksluis is vorige week, na de bekendmaking van de 9 overblijvende namen waarop gestemd kan worden, zijn laatste fase ingegaan. Een overbodige wedstrijd met een erg duur prijskaartje. En dit zogezegd omdat het uitspreken van de naam 'Deurganckdoksluis' aan de andere kant van de wereld een groter probleem zou zijn als bijvoorbeeld 'Berendrechtsluis'. Een misplaatste wedstrijd omdat de gemeente Beveren in het verleden alle namen heeft bepaald van de dokken en sluizen in de Waaslandhaven en het Havenbedrijf in deze geen bevoegdheid heeft om autonoom op te treden.

Lees meer...
 
'Sluis zonder naam' - een overbodige wedstrijd
zondag 06 december 2015

Vorige week heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen 9 namen bekend gemaakt waarop gestemd kan worden om de ‘Deurganckdoksluis’ een nieuwe naam te geven. En dit zogezegd omdat het uitspreken van de naam 'Deurganckdoksluis' aan de andere kant van de wereld een groter probleem zou zijn als bijvoorbeeld 'Berendrechtsluis'. Een dure, overbodige wedstrijd waarbij de gemeente Beveren, die in het verleden alle namen heeft gekozen van de dokken en sluizen in de Waaslandhaven, gepasseerd wordt.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 6 van 145