Thuis - Weblog
Maatschappij Linkerscheldeoever
maandag 20 januari 2014

Gisterenavond heb ik mijn ontslag gegeven als voorzitter en bestuurder van de Maatschappij Linkerscheldeoever. Hieronder leest u de redenen daarvoor, verdere commentaar acht ik niet nodig.

Allereerst wil ik benadrukken dat de samenwerking met de directie steeds constructief is geweest eveneens het contact met vele bedrijven. Op voorhand was duidelijk dat zowel ikzelf als de partij waarvan ik in Beveren deel uitmaak, deels andere klemtonen zouden leggen in het beleid van de Maatschappij. Inzake dossiers omtrent bewoning en gebruik van gebouwen werd de aanzet gegeven tot een beleid van overleg met bewoners, gemeente en andere overheden.

 

Lees meer...
 
Beste wensen voor 2014
vrijdag 17 januari 2014
ImageHof ter Saksen (Beveren) in een verwarmend winterzonnetje -
Beste wensen voor 2014: "Minder meer voor 2014!"

Meer gezondheid, meer geluk, meer vreugde, meer wat echt belangrijk is, minder .... 
Lees meer...
 
Fototentoonstelling 'leven in bedreigd erfgoed'
maandag 01 juli 2013
In het weekend van 6-7 juli organiseer ik een (1ste) fototentoonstelling met recent eigen werk, dit ter ondersteuning van '400 jaar Doel'. Deze fototentoonstelling is doorlopend te bezoeken op zaterdag 6 en zondag 7 juli van 10 tot 17 uur in de Triestzaal (1ste verdieping) van het kasteel Cortewalle in Beveren. Iedereen is er van harte welkom. Image
 
Debuutrede (maidenspeech) over de werking en toekomstvisie van de Maatschappij Linkerscheldeoever
zaterdag 18 mei 2013

Op donderdagavond mocht ik op de contactdag voor bedrijven in Beveren voor een publiek van meer dan 300 bedrijfsleiders van KMO en havenbedrijven en andere bestuurders de "werking en toekomstvisie van de Maatschappij Linkerscheldeoever" toelichten.

In mijn inleiding schetste ik het ontstaan en de structuur van de Waaslandhaven. Tenslotte gaf ik een verduidelijking omtrent alle actoren die bij de werking van de Waaslandhaven betrokken zijn. De komende jaren zijn erg belangrijk. "De overgebleven ruimte in de haven is schaars, het is een uitdaging voor de toekomst om er verstandig mee om te springen. Als al de betrokken actoren, kijkend met een verschillende bril naar de haven, tot een mooi compromis kunnen komen om een aantal zaken met elkaar te verzoenen dan zal dit enkel tot een win-win situatie leiden."

Hieronder vindt u mijn volledige toespraak.

 

Lees meer...
 
Werking van de gemeenteraad zal digitaal worden
donderdag 02 mei 2013

Zitpenning moet raadsleden in de mogelijkheid stellen zelf een tablet te kopen

Onmiddellijk bij de start van de nieuwe coalitie werd in het huishoudelijk reglement  opgenomen dat de raadsleden de uitnodiging van gemeenteraad en commissies digitaal zullen ontvangen. De agenda van de gemeenteraad wordt dus niet meer rond gebracht met een bode.  Er werd dus een onmiddellijke besparing gerealiseerd inzake personeel en brandstof.

Op de gemeenteraad van februari werd door de Groen-fractie de vraag gesteld om alle raadsleden een tablet te geven en in ruil de zitpenningen van de gemeenteraad en commissies te bevriezen. Dit voorstel geeft de valse indruk dat de zitpenningen te hoog zouden zijn. Wie veel tijd in zijn mandaat steekt weet dat de voorziene vergoeding rechtvaardig is. Om van de vele verplaatsingen van raadsleden (zeker diegenen die in de deelgemeenten wonen) naar een vergadering nog te zwijgen.

Lees meer...
 
Schepen Stevenheydens neemt poldergehuchten in bescherming en schiet Saeftinghedok af
dinsdag 12 maart 2013
Image"Liever géén dan een slecht plan om de haven af te bakenen" (GVA – 12 maart 2013)

Eerstdaags hakt de Vlaamse regering de knoop door voor de afbakening van de haven. Dan dreigt een botsing tussen Antwerpen en de nieuwe Beverse coalitie. Schepen Bruno Stevenheydens (N-VA) wijst op een halvering van de Wase vertegenwoordiging in de haven.

Na een jarenlange procedureslag zou Vlaanderen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan GRUP voor de Antwerpse haven nu 'defi- nitief' vastleggen. In mensentaal: dat plan bepaalt tot waar de haven nog mag uitbreiden, inclusief natuurcompensatiegebieden.
Dat betekent vrijwel zeker het doodvonnis voor Doel en een reeks kleinere poldergehuchtjes.
Maar sinds 1 januari is in Beveren een hertimmerde coalitie aan de macht waarin CD&V de macht deelt met N-VA. Die laatste trok met Bruno Stevenheydens vanuit de oppositie jarenlang van leer tegen een havenuitbreiding waarbij de kleine poldergehuchten of Doel zouden moeten verdwijnen. ...
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 18 van 145