Thuis - Weblog
Parlementsrapporten
woensdag 02 juni 2010
Zoals bij de vorige nationale verkiezingen werd ook ditmaal een rapport opgemaakt door De Standaard en De Morgen van alle Vlaamse kamerleden en senatoren. De Limburgers genoten het geluk ook nog te mogen genieten van een rapport in Het Belang van Limburg waar enkel positief  beoordeeld en niemand gebuisd werd. In De Morgen en De Standaard was dat wel anders en werd menig Vlaams kamerlid of senator (zwaar) gebuisd.
Lees meer...
 
College dient voorstel voor Dr. Gerard De Paepstraat in! - Eindelijk!
donderdag 27 mei 2010

ImageVandaag vernam ik dat het college van de gemeente Beveren tijdens de collegevergadering van 17 mei heeft besloten een voorstel voor een Dr. Gerard De Paepstraat over te maken aan de gemeentelijke cultuurraad (dwz volgens de normale procedure voor straatnaamtoewijzing). De voorbije 3 legislaturen heb ik verschillende keren aangedrongen op een straatnaam als eerbetoon voor deze verdienstelijke Beverse dokter en politicus, reeds eerder werd er vanuit de toenmalige Volksunie hierop aangedrongen.

Lees meer...
 
Gemeentebestuur verkoopt gemeentelijk patrimonium Doel aan (afbraak) Maatschappij LSO
woensdag 26 mei 2010
ImageGisterenavond op de gemeenteraad werd het voorstel van het college behandeld om het gemeentelijk patrimonium in Doel te verkopen aan de Maatschappij LSO (Linkerscheldeoever). Het betreft het gemeentehuis in de Camermanstraat, het vroegere schoolgebouw (huidig ontmoetingscentrum De Doolen) op de Engelsesteenweg, de Pastorij in de Hooghuisstraat, het sportgebouw op de Engelsesteenweg en twee percelen bouwgrond en dit voor een gezamenlijk bedrag van 1 154 200 euro. Het is duidelijk dat het gemeentebestuur met twee maten en gewichten weegt, de Molen (beschermd monument) welke momenteel nog een horecafunctie heeft wordt niet verkocht, het vroegere schoolgebouw welk nog wel in gebruik is als ontmoetingscentrum ‘De Doolen’ wordt wel verkocht. De redenen voor de verkoop zijn overduidelijk, de Maatschappij LSO wil de gebouwen zo snel als (wettelijk) mogelijk slopen.
Lees meer...
 
Afscheid van het federaal parlement
dinsdag 11 mei 2010
ImageVorige week donderdag was de laatste zitting van de plenaire vergadering van de Kamer voor deze legislatuur. De Kamer is nu ontbonden en binnen de 40 dagen – op 13 juni dus – volgen er verkiezingen. Anderhalve week geleden (28 april) maakte ik bekend niet meer te kandideren en ook te breken met het Vlaams Belang. Reeds vorig jaar had ik het niet meer opnieuw kandideren en het ontslag intern aan de partijleiding meegedeeld. De reacties hierop zijn samen te vatten tot “nul, nadda, niks, noppes, nougabollen”, het partijbestuur had het immers veel te druk met zichzelf ipv constructief naar oplossingen te zoeken.

De voorbije 2 weken werd ik overspoeld door berichten en reacties. Enkele met onbegrip, veel met vragen, nog meer met begrip en ook veel reacties om de (lokale) politiek niet op te geven. Ik kan u verzekeren dat het een wrang gevoel geeft om aan de kant te staan. Enerzijds is er de opluchting van de duidelijkheid, anderzijds was/is politiek voor mij een microbe die me elke dag bezig hield. Elke dag opnieuw is het nu afkicken.

Lees meer...
 
Werking Jeugdcentrum Prosperpolder wordt stopgezet door tegenwerking NV Waterwegen en Zeekanaal
maandag 03 mei 2010

Gemeentebestuur handelt veel te laks in dit dossier

Reeds enkele keren had ik de toekomst van het Jeugdcentrum Prosperpolder aangekaart op de gemeenteraad. Het jeugdcentrum is erg populair. In 2009 waren er 5 eendaagse verblijven, 58 meerdaagse verblijven en ongeveer 4000 overnachtingen!Via de collegebesluiten van 6 april vernam ik dat de werking in het Jeugdcentrum van Prosperpolder wordt stopgezet omwille van de tegenwerking van Waterwegen en Zeekanaal, de eigenaar dus. Volgens de beslissing van het college zou het gebouw - behalve de voorbouw - gedurende jaren niet meer gebruikt kunnen worden.
Lees meer...
 
Duidelijkheid....
woensdag 28 april 2010

Vandaag heb ik mijn reeds veel eerder genomen beslissing om  niet meer deel te nemen namens de partij aan verkiezingen en geen lid meer te zijn van het Vlaams Belang, kenbaar gemaakt met een samenvattende brief aan het partijbestuur.

Deze beslissing heb ik reeds vorig jaar genomen, maar op geen enkel moment zag ik een meerwaarde om hierover in de media te communiceren. Zowel ikzelf als de partij hebben het minst ongeschikte moment gemist om hierover duidelijkheid te bieden. Ondanks mijn beslissing heb ik het voorbije jaar mijn werk in het parlement en de gemeenteraad met evenveel ijver verder gezet.

In het vooruitzicht van verkiezingen kan ik niet anders dan dit bekend te maken. Ik kijk terug op een positieve samenwerking in de Beverse fractie gedurende vele jaren en zal mijn lokaal mandaat blijven vervullen in een wat mij betreft constructieve sfeer met de huidige fractieleden. Hieronder vindt u mijn motivatie.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 21 22 23 24 25 Volgende > Einde >>

Resultaten 121 - 126 van 145