Thuis - Weblog
Aannemer (afbraak hoeve in Kieldrecht) verbrandt afval
zaterdag 03 april 2010
ImageEnkele weken geleden heeft de Vlaamse Landmaatschappij één van de oude hoeves in de Oud Arenberg te Kieldrecht laten afbreken. Onze fractie heeft de gemeente verschillende malen gevraagd deze hoeve (Oud Arenberg 71) in overleg met de Vlaamse overheid te vrijwaren. De firma die de werken heeft uitgevoerd heeft in het verleden al verschillende milieu-inbreuken begaan en is door de milieudienst gekend. De hooizolder van deze hoeve stak vol hooi en de aannemer zag daar blijkbaar geen graten in om dit gewoon op te branden en het vuur hiervan onbeheerd achter te laten. Gemeenteraadslid Karl Westerlinck meldde de inbreuk aan de politie.
Lees meer...
 
Kazerne Diest dreigt gesloten te worden omwille van desinformatie
vrijdag 02 april 2010

Image Bezoek van de commissie bewijst de noodzaak om het 1ste Para in Diest te houden!

Woensdag heeft de commissie Landsverdediging van het federale parlement een bezoek gebracht aan de kazernes in Helchteren, Leopoldsburg en Diest. Dit bezoek is er gekomen nadat ik de commissievoorzitter begin februari per brief verzocht had een bezoek te brengen met de commissie aan de Citadelkazerne te Diest. Op dat ogenblik was het voor mij reeds duidelijk dat minister De Crem desinformatie gaf over de zogenaamde noodzakelijke dure renovatie van de kazerne.

Lees meer...
 
Commissie Landsverdediging brengt bezoek aan kazernes waaronder Diest
vrijdag 19 maart 2010
Minister De Crem weigert openheid over studie renovatiekosten Citadel te Diest

Begin februari heb ik per brief de voorzitter van de commissie Landsverdediging gevraagd een bezoek te brengen met de commissie aan de kazerne de Citadel te Diest. Motivatie hiervoor is het sterk vermoeden dat Pieter De Crem de kazerne wil sluiten op basis van onnauwkeurig (zogenaamd) studiewerk. In navolging hiervan stelde ook SP.a collega Geerts voor om met de commissie een aantal kazernes te bezoeken. Deze week nam de commissie de beslissing om aan Vlaamse kant de kazernes in Diest, Sijsele en Leopoldsburg (+evt. Helchteren) te bezoeken en in Wallonië Bastenaken, Jambes en Amay.

Lees meer...
 
Bezoek van De Crem aan Zuid-Amerika met karig programma
vrijdag 12 maart 2010

Makkelijker om met minister De Crem Zuid-Amerika te bezoeken dan een bezoek aan geviseerde kazernes

Op 22 februari werden de verschillende fracties schriftelijk geïnformeerd over het voornemen van minister De Crem om van 22 tot 28 maart een ‘werkbezoek’ te brengen aan Chili, Brazilië en Argentinië waarbij elke fractie één commissielid mag afvaardigen.

Omwille van een wel erg beperkt programma (bezoeken aan luchtvaartbeurs, Marine Staf en Commissie Defensie in Chili, Opleidings & trainingscentrum vredesoperaties in Argentinië en Commando Amazonië in Brazilië)   stelde ik tijdens de commissievergadering van 23 februari – tijdens de bespreking van de werkzaamheden – de minister vragen omtrent het karige programma. Met buitenlandse bezoeken is uiteraard niets mis, tenminste zolang het gaat om werkbezoeken in functie van de commissiewerking zoals vorige bezoeken aan Libanon, Afghanistan, Kosovo, ….  De insteek met Zuid-Amerika ontgaat mij echter volledig. Blijkbaar was de minister weinig opgezet met mijn vragen, maar een motivatie of een gevulder programma kwam er niet.

Lees meer...
 
Koning Albert vloog in 2009 een recordaantal keren naar vakantiebestemmingen op kosten van Defensie
vrijdag 05 maart 2010

ImageAntwoord op nieuwe schriftelijke vragen omtrent het misbruik van legervliegtuigen door de koninklijke familie

Traditiegetrouw vraag ik jaarlijks de uitgaven voor Defensie op voor het verplaatsen van de koninklijke familie via legervliegtuigen. Vorig jaar kostte dit aan het leger 292 925 euro. Dit is veel minder dan in 2008 (571 070 euro), maar in 2008 vielen de staatsbezoeken aan Estland en India op voor tesamen 295 337 euro.

Voor 2010 valt voornamelijk op dat de koning en zijn echtgenote nog meer dan andere jaren heen en weer naar Frankrijk (buitenverblijf in de Provence) of Italië (geboorteland koningin Paola) vlogen. Pieter De Crem deelde mij mee dat de koning (meestal vergezeld van zijn echtgenote) vorig jaar 17 keer heen en terug naar Frankrijk en 8 keer naar Italië vloog. De koning kocht vorig jaar voor een bedrag van 4,6 miljoen euro een jacht van 27 meter waarmee naar alle waarschijnlijkheid de Franse en Italiaanse kust wordt afgevaren. Nochtans pleitte Albert in zijn 21-juli toespraak van vorig jaar voor meer ethiek en financiële transparantie omwille van de economische crisis. De bevolking heeft vorig jaar mogen inleveren, maar koning Albert heeft zijn reisgedrag op kosten van de belastingsbetaler niet aangepast, integendeel!

Lees meer...
 
Alternatief voorstel Oosterweel is naast de kwestie
vrijdag 26 februari 2010

De voorbije dagen heb ik met bijzondere aandacht kennis genomen van het zogenaamde alternatief Oosterweelplan van Forum 2020. Reeds onmiddellijk werd er partijpolitiek gereageerd waarbij het plan al of niet positief beoordeeld werd op basis van de houding in het Oosterweeldebat.

In het ganse Oosterweeldebat vergeet men vaak dat de beslissing niet enkel de stad Antwerpen aanbelangt maar gans de regio Antwerpen en het Waasland. Het zogenaamde alternatief van Forum 2020 zal niet enkel tot lange vertragingen leiden maar het uittekenen van een aantal (zogenaamd) nieuwe alternatieve verbindingen zal een doos van Pandora openen. Bijvoorbeeld het voorstel van Westtangent, op de grens van Melsele/Zwijndrecht, is een gekend voorstel van enkele decennia geleden waarvoor geen draagvlak bleek.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 21 22 23 24 25 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 138 van 145