Thuis - Weblog
Commissie brengt bezoek aan Diest
dinsdag 23 februari 2010
ImageNa mijn aandringen via ondermeer een brief aan de commissievoorzitter Landsverdediging zal de commissie de komende weken zowel de kazerne van Diest als een aantal andere kazernes bezoeken. 
 
Het omstreden herstructureringsplan van minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) voorziet onder meer een ontbinding van het 1ste Para te Diest, de allereerste parachutisteneenheid uit ons land met een erg roemrijke geschiedenis. Voornaamste argument om de kazerne te sluiten is de hoge kostprijs voor een renovatie van de ‘Citadel van Diest', beschermd monument en de kazerne die de thuisbasis vormt van het bataljon.
Lees meer...
 
Recente cijfers aanwezigheid bevolkingsgroepen in de gevangenissen
donderdag 11 februari 2010
Slechts beperkt aantal gevangenen zit straf uit in het land van herkomst

In antwoord op een aantal schriftelijke vragen ontving ik van de minister van Justitie de gegevens van de populatie van de gevangenisbevolking volgens nationaliteit op 15 december 2009 en ook de cijfers van het (minimale) aantal gevangenen welke de voorbije jaren werden overgedragen om hun straf in het land van herkomst uit te zitten.

Op mijn vragen omtrent het aantal gevangenen met een dubbele nationaliteit of volgens afkomst kon niet geantwoord worden.

Op 15 december 2009 was het totaal van de gevangenispopulatie 10 533 personen, waaronder 6051 gevangenen met de Belgische nationaliteit (57,54%), 4 466 gevangenen met een andere nationaliteit (42,4%) en 16 onbepaald.

Als we de 5 meest voorkomende nationaliteiten tegenover hun aandeel in de bevolkingsstatistieken plaatsen dan komen we tot volgende resultaten.

Lees meer...
 
Voorstel tot het plaatsen van automatische externe defibrillatoren (AED)
dinsdag 09 februari 2010
ImageOp de laatste gemeenteraad stelde Nico Lauwaert voor om in de sportcentra van onze gemeente automatische externe defibrillatoren te plaatsen. Elk jaar worden er in België naar schatting 10 000 mensen getroffen door een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis. Statistisch gezien betekent dit dat in Beveren jaarlijks gemiddeld 50 mensen hiervan het slachtoffer kunnen worden. Beveren heeft veel sportinfrastructuur. Waarom men van deze investering nog geen werk heeft gemaakt is onbegrijpbaar, want het voorstel werd immers al eens eerder ter sprake gebracht.
Lees meer...
 
College breekt belofte omtrent informeren gemeenteraad voor de toewijzing Beverse feesten
donderdag 28 januari 2010
Het college heeft vorige week beslist dat de Beverse feesten ook dit jaar zullen georganiseerd worden door de organisator van de voorbije jaren. Nochtans was er voor het eerst een ernstige andere kandidatuur, met name een groep mensen uit de horeca en middenstand van Beveren. Enkele maanden geleden – op de gemeenteraad van 27 oktober - heb ik de vraag gesteld om de gemeenteraad te informeren over de verschillende inschrijvingen voor de Beverse feesten nog voor er een beslissing zou worden genomen.
Lees meer...
 
Beste wensen voor het nieuwe jaar!
donderdag 31 december 2009
Image
 
Slimme camera’s in de strijd tegen de woninginbraken
vrijdag 18 december 2009

Image

Op de jongste gemeenteraad stelde onze fractie voor om de nodige kredieten te voorzien om slimme camera’s te plaatsen aan de invalswegen van Groot-Beveren. Zulke camera’s kunnen nummerplaten lezen en melden onmiddellijk aan het politiecommissariaat wanneer een geseind voertuig voorbij rijdt. Men kan deze camera’s ook aanwenden om na een nachtelijke inbraak na te gaan welke wagens onze gemeente hebben verlaten. Al jaren is geweten dat Beveren via de Expresweg en E17 gunstig is gelegen voor inbraakbendes. De voorbije jaren schommelden het aantal inbraken (effectief en pogingen) rond de 180 per jaar (2005: 180; 2006: 180; 2007:200; 2008: 184).
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 21 22 23 24 25 Volgende > Einde >>

Resultaten 139 - 144 van 145