Thuis - Weblog
N-VA Beveren wil verandering waarmaken in het beleid
maandag 15 oktober 2012

De kiezer heeft de kaarten geschud. N-VA is de enige partij die er in Beveren op vooruit is gegaan. En met wat een resultaat! In 2006 had N-VA nipt één gemeenteraadslid. In januari treden er 14 N-VA’ers toe tot de gemeenteraad. CD&V gaat van 16 verkozenen in 2006 naar 14, met weliswaar een sterke persoonlijke score voor uittredend burgemeester Van de Vijver. Deze feiten tonen aan dat enkel N-VA er zowel procentueel als in zetels op vooruit is gegaan. Als uitdagende partij van de zittende meerderheid wisten we op voorhand dat het een harde klus zou worden. Het resultaat overtreft onze verwachtingen zowel het eindresultaat als de persoonlijke score van onze gekozenen en lijsttrekker. Het fundament voor de toekomst is gelegd.

Lees meer...
 
En nu is het aan de kiezer!
zaterdag 13 oktober 2012

ImageBeste inwoners in Beveren, Doel, Haasdonk, Kallo, Kieldrecht, Melsele, Verrebroek en Vrasene

Op 14 oktober beslist u wie er de volgende 6 jaar onze gemeente zal besturen.

N-VA Beveren staat klaar om die uitdaging aan te gaan. Onze lijst bundelt zowel ervaren politici als jonge nieuwkomers met visie en inzet.

N-VA wil in Beveren voor een trendbreuk zorgen. Met meer openheid in het beleid en meer aandacht voor de stem van de deelgemeenten. Een veiligheidsbeleid dat kordaat en snel op de bal speelt. Een warm en sociaal beleid dat aandacht heeft voor de noden van onze senioren en voldoende ruimte geeft aan de jeugd. Wij willen geen financiële avonturen maar een verstandig en vooruitziend financieel beleid zodat de 4% gemeentebelasting de komende jaren niet verhoogd wordt. In echt moeilijke dossiers zoals het plan voor een verdere havenuitbreiding en de toenemende verkeersproblemen willen wij niet klakkeloos navolgen wat men ons vanuit Antwerpen dicteert.  Ook op dat vlak heeft Beveren nood aan een bestuursploeg met zin voor realisme, visie en creativiteit.

Lees meer...
 
Voor ons primeert de inhoud ipv op de man te spelen
donderdag 11 oktober 2012

Dinsdag stond er in De Standaard een paginavullend artikel te lezen over de verkiezingen in Beveren. Nav het artikel heb ik zowel telefonisch als via mail contact opgenomen met de journalist die het artikel schreef en nadien ook met de binnenland redactie. Een reactie kwam er echter niet. In het artikel heeft men de zittende burgemeester Marc Van de Vijver de kans geboden op de man te spelen, zonder daarbij een kritische kanttekening te plaatsen, zonder mij de gelegenheid op een weerwoord te geven. Ik betreur dit ten zeerste. Hieronder leest u mijn reactie.

Lees meer...
 
N-VA wil inwoners meer bij het beleid betrekken
maandag 08 oktober 2012

De voorbije week vonden er 2 verkiezingsdebatten plaats in Beveren. Woensdag debatteerden de lijsttrekkers in het Togenblik rond jeugdthema’s. Donderdag mochten de lijsttrekkers of een andere kandidaat deelnemen aan een debat omtrent middenstandsbeleid.

Kinderraad zou ook een nuttig adviesorgaan zijn.

Op de beide avonden heb ik onze standpunten omtrent het bevorderen van de deelneming van de inwoners aan het beleid beklemtoond. N-VA is voorstander van een kinderraad voor onze jongste inwoners tussen de 6 en 12 jaar. Deze raad kan betrokken worden bij de aanleg van nieuwe speelpleinen en fietspaden. Vorige vrijdag werd het fietspad naast de spoorlijn Antwerpen – Gent door het gemeentebestuur ingereden. Op het debat afgelopen woensdag stelde ik voor om zulke openingen over te laten aan bijvoorbeeld leden van een kinderraad. Deze zullen ongezouten en eerlijk hun bevindingen meedelen, waar het beleid uiteindelijk rekening mee kan houden. De waarheid komt immers uit een kindermond.

Lees meer...
 
Beveren 2de hoogste schuldgraad per inwoner in Oost-Vlaanderen
zondag 07 oktober 2012
ImageHeeft Beveren gezonde financiën?

Tijdens het vorige weekend publiceerde De Tijd een bijlage “Hoe aantrekkelijk is uw gemeente ?” in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij een analyse van de cijfers valt nogmaals op hoe slecht Beveren scoort op financieel vlak. In het voorjaar konden we al in Het Laatste Nieuws lezen hoe professor Matthijs de gemeente Beveren een povere  4,5/10 gaf in zijn beoordeling van het financieel beleid. N-VA Beveren had al in december vorig jaar gewaarschuwd dat er een onhoudbare schuldopbouw plaatsvindt. Dit werd duidelijk na een grondige analyse van de begroting 2012.

Lees meer...
 
Verkiezingsfolder
vrijdag 28 september 2012
Image Klik op de link hieronder om de folder te lezen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 30 van 145