Thuis - Weblog
College weigert nog steeds om Scheldewijding en Doelse feesten financieel te ondersteunen
vrijdag 03 augustus 2012

ImageIn 2009 verminderde het college, ondanks een door de gemeentelijke diensten gunstig geadviseerd dossier, de toelage voor de Scheldewijding en Doelse feesten van 9800 naar 5000 euro. In 2010 en 2011 werd de aangevraagde toelage geweigerd. Als drogreden werd aangehaald dat de voorziene toelage niet correct zou worden gebruikt. Uit diverse nazichten bleek dat dit een valse beschuldiging was die niet kon worden hardgemaakt. Feit is dat het niet botert tussen het college en het comité dat de feesten organiseert. Een verschil in mening over de verdere toekomst over Doel is geen reden om een subsidiedossier dat door de gemeentelijke diensten steeds positief werd geadviseerd niet meer te volgen.

Lees meer...
 
De inhoud en niets anders dan de inhoud …
zondag 29 juli 2012

Begin deze en de ganse vorige week was ik er eventjes tussenuit. Slechts enkele honderden kilometers ver, maar ver genoeg om de gsm stil te houden en van een korte vakantie te genieten.  De mediastorm over de ex-VB’ers die ondertussen actief zijn geworden bij N-VA heb ik de voorbije dagen in oude krantenberichten kunnen nalezen. Blijkbaar heeft mijn engagement bij N-VA dat ondertussen toch al meer dan 1 jaar oud is voor bepaalde media meer nieuwswaarde dan bij mijn toetreding. De verkiezingen zijn in aantocht, nietwaar.

Lees meer...
 
N-VA tevreden met aankoop slimme camera’s
vrijdag 27 juli 2012

Op de agenda van de gemeenteraad van volgende week dinsdag 31 juli staat de aankoop van 2 slimme camera’s geagendeerd. Twee interventievoertuigen zullen uitgerust worden met deze camera’s die met automatische nummerplaatherkenning werken (ANPR). De uitgave wordt geraamd op 70 000 euro inclusief BTW. N-VA is tevreden met de aankoop.

Lees meer...
 
Scheldewijdings- en Doelse feesten verdienen financiële ondersteuning
zondag 15 juli 2012

ImageDe voorbije dagen heb ik vastgesteld dat een aantal voorstellen die eerder werden afgewezen uiteindelijk toch uitgevoerd worden.

Bord en slagboom Doel

Sinds vrijdag is Doel ’s nachts enkel via een slagboom toegankelijk. Een opvallend bord geeft aan dat het dorp bewoond is en dat vandalisme e.d. bestraft wordt. Op 3 januari stelde ik reeds voor een opvallend bord te plaatsen maar op dat ogenblik werd het belang daarvan geminimaliseerd.

Uit de pers:  GVA  3 januari 2012 "Misdrijven mogen niet de aanleiding zijn om ruimtelijke uitvoeringsplannen te bespoedigen", vindt Stevenheydens, die voorstelt om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen, waaronder het plaatsen van een bord om aan te geven dat het dorp nog bewoond is en de installatie van een slimme camera op een verdoken plek langs de Engelsesteenweg.
Van de Vijver zegt dat na de evaluatie bekeken zal worden of er bijkomende maatregelen getroffen moeten worden. "Maar een bordje plaatsen zal volgens mij niet al te veel effect hebben", zegt hij."

Het bord is ondertussen net voor de slagboom geplaatst.

Lees meer...
 
N-VA met sterke lijst om verandering in Beveren waar te maken!
donderdag 12 juli 2012

ImageN-VA Beveren zal met een evenwichtige en sterke lijst aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober deelnemen. Op vijf namen na worden alle plaatsen bekend gemaakt. De lijst van N-VA Beveren bundelt zowel ervaring als vernieuwing. Uit de aandachtspunten in ons programma blijkt dat N-VA lokaal goed verankerd is in Beveren. Bijzondere aandachtspunten zijn het middenstandsbeleid, de mobiliteit, leefbaarheid en veiligheid. Ook onze standpunten omtrent het haven- en financieel beleid geven aan dat we voor een positieve verandering willen zorgen. Opvallend veel kandidaten die actief zijn in het verenigingsleven. Sinds vorig jaar kent Jong-N-VA een bloeiende werking, wat zich ook vertaalt in een duidelijk engagement van jonge kandidaten op de lijst.

Lees meer...
 
11 juli
woensdag 11 juli 2012

ImageOp 11 juli, onze Vlaamse feestdag, wil N-VA Beveren de middenstanders en hun cliënteel een hart onder de riem steken. Een gele roos als waardering omdat onze middenstand de motor is van de lokale economie. Onze handelaars, middenstanders, cafés en restaurants zijn voor N-VA bijzonder belangrijk. Zij  zorgen voor de nodige kleur en leven in de verschillende deelgemeenten. N-VA besteedt aan de lokale economie en middenstand de nodige aandacht in haar verkiezingsprogramma. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 43 - 48 van 145