Thuis - Weblog
Gemeentebestuur Beveren miskent eigen standpunten omtrent GRUP en studie Doel
woensdag 25 november 2015

‘Studie op korte termijn’ uit bestuursakkoord wordt de vergeetput ingeschoven

Op de gemeenteraad van gisterenavond heb ik aan het college gevraagd wat men gaat ondernemen na de gedeeltelijke schorsing van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Afbakening zeehavengebied Antwerpen, havenontwikkeling Linkeroever’ door de Raad van State.

Die schorsing kwam er op vraag van inwoners van Doel.  De Raad oordeelde dat de inwoners aantoonden dat de situatie zodanig spoedeisend is en dat er nu een risico bestaat op een definitieve teloorgang van hun leefgemeenschap in Doel.

Lees meer...
 
Interwaas en beheerraad bibliotheek
dinsdag 24 november 2015

Op de gemeenteraad van vanavond staat mijn vervanging geagendeerd in de beheerraad van de bibliotheek. Zonder mijn instemming word ik vervangen. En dit voor een orgaan waar partijpolitiek nooit heeft meegespeeld en waar in het verleden diverse partijen weleens vertegenwoordigers zonder of met een andere partijkaart hebben aangeduid enkel omwille van hun interesse in het beleid van de bibliotheek. Mijn mogelijke verdere inbreng wordt door de N-VA-fractie als onwenselijk en overbodig geacht. Vorige maand werd ik op dezelfde manier verwijderd uit Interwaas, de intercommunale van het Waasland.

Lees meer...
 
persbericht: onafhankelijk gemeenteraadslid
woensdag 05 augustus 2015

Na een periode van 20 maanden heb ik vorige week opnieuw een vergadering van de gemeenteraad bijgewoond.  In april had ik mijn ontslag als schepen ingediend en gesteld lid te blijven van de gemeenteraad.

 

Vorige week heb ik op een bestuursvergadering van N-VA Beveren meegedeeld te zetelen als onafhankelijk raadslid. De redenen voor mijn ontslag zijn politiek geïnspireerd.

Lees meer...
 
schepenmandaat
woensdag 22 april 2015
Op de gemeenteraad in mei zal mijn ontslag als schepen geagendeerd worden. Conform de wettelijke bepalingen heb ik de gemeenteraadsvoorzitter ingelicht dat ik afstand doe van mijn mandaat als schepen.
Lees meer...
 
Burn-out: “Hoe leg je uit dat je 'opgebrand' bent?”
dinsdag 12 augustus 2014

‘Op het midden van mijn levensweg bevond ik mezelf in een donker woud. ‘  Dante - De goddelijke komedie ( La Divina Commedia ) 

 

Hoe communiceer je wanneer je ziek bent? Sommigen schreeuwen het van de daken, anderen kruipen stilletjes weg in een hoekje. Een doktersbezoek of een gebroken been geeft soms aanleiding om het leed digitaal te delen. De plaaster van een gebroken been is zelfs sexy op Facebook of in een zogenaamde 'selfie'. Een burn-out of depressie wordt zelden gedeeld. Een bezoek aan een therapeut of psychiater evenmin. Het is bijna taboe om ’je te outen’ met een psychisch probleem.

Burn-out, depressie, kortstondige of langdurige dip, ... Het wordt vaak op een hoopje gegooid. Ik kan enkel voor mezelf spreken. In mijn geval gaat het om een combinatie van depressie en burn-out. Het is het meest vermoeiende, het meest energie opslorpende wat ik ooit heb meegemaakt.

Lees meer...
 
reactie op beslissing regering in lopende zaken over Doel en het GRUP
zaterdag 14 juni 2014
 
 
Wat een onfatsoenlijke beslissing van een regering in lopende zaken.... Het doet me spontaan denken aan wat Redbone 41 jaar geleden zong: “They made us many promises but always broke their word.” Voor de rest onvergelijkbaar natuurlijk, maar de opeenvolgende regeringen die zich met Doel bemoeiden, maakten telkens andere beloften en verziekten het dossier verder. Het had wijs geweest als de regering in lopende zaken 
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 7 - 12 van 145